špice Carbon / Titan STRAIGHTPULL OVAL 2,2gr

špice Carbon / Titan STRAIGHTPULL OVAL 2,2gr
novinka TOP
Karbonové špice ? Áno Špice z karbonových vlákien nie sú novinkou. Niektorí výrobcovia skúšali výrobu už dávnejšie.  Ich ťažkú ​​technológiu výroby a cenové obmedzenia však nebolo lahké prekonať. Teraz, po mnohých rokoch výskumu a... Zobraziť viac
Dostupnosť: 4-14 dní
7,50 € s DPH
Zdieľajte produkt s priateľmi:
Popis

Karbonové špice ? Áno

Špice z karbonových vlákien nie sú novinkou. Niektorí výrobcovia skúšali výrobu už dávnejšie.  Ich ťažkú ​​technológiu výroby a cenové obmedzenia však nebolo lahké prekonať.

Teraz, po mnohých rokoch výskumu a vývoja, technológia výroby špicov z uhlíkových vlákien priniesla veľké prelomy a postupne sa stávajú populárnymi.

V súčasnosti sú dostupné dva tipy, Oválné a Aero , s malými rozdielmi v hmotnosti, v tuhosti a aerodynamike. Ak dávate prednosť ľahšiemu kolesu a uhladenému dizajnu, oválna verzia je pre Vás .
Ak uprednostňujete hlavne aerodynamické vlastnosti, tak si vyberte model Aero. 

Obe verzie sa vyznačujú mimoriadnou tuhosťou , velmi nízkou váhou len 2,2gr/kus ( najlahšie ocelové špice vážia 4-4,5gr ). 

Vypletenie kolesa s karbonovými špicami však má svoje špecifiká ,vyžaduje mnoho skuseností, znalostí a špeciálneho professionálneho náradia.

!!! Aby vznikol nie len lahký ale aj kvalitný, odolný a trvácny výplet kolesa, odporúčame výplet kolesa nechať na Nás, alebo na velmi skusených odborníkov. 

Výhody špicov z uhlíkových vlákien :
1.Váha.
karbónové špice, oválne, vážia len 2,2 g (270 mm) a Aero len 2,6 g (270 mm). V porovnaní so súčasnými oceľovými špicami , ako sú napr. Sapim CX-Ray 4,25 g (260 mm) alebo DT Aerolite 4,3 g (264 mm). 
Váhová úspora na 2 kolesách sa teda pohybuje medzi 100 až 120gr. 

2. Vysoké zaťaženie.
Pevnosť v ťahu špicov Oval a Aero dosiahuje 3614N (369KG) a 4311N (440KG), v porovnaní s oceľovými špicami, ako je Sapim CX-Ray 3168N (323KG) sú teda špice z uhlíkových vlákien silnejšie .

3. Vynikajúca tuhosť.
Špice z uhlíkových majú vynikajúcu tuhosť. Vo všeobecnosti platí, že tuhosť priamo ovplyvňuje reakčnú silu. Okamžitý prenos energie cez náboj do pneumatík vedie k dosiahnutiu efektívnejšej akcelerácie a k úspore reakčného času. 

Špecifikácie : 

typ: straightpull-Oval 

rozmery : 2.3 - 2.0x2.3 - 2.3 mm ( vid foto )

váha : 2,2gr ( 270mm)

výhový limit : 90kg ( pri max skoku 45cm )

určenie : cesta, gravel, MTB XC

Materiál:  telo- karbonové vlákno,  hlavička a závitová časť - Titan  

dlžky : 237-309 ( požadovaný rozmer uvedte do poznámky k objednávke )