KOTÚČ BRZDOVÝ SHIMANO RT-CL800 160MM ICE TECH Freeza

KOTÚČ BRZDOVÝ SHIMANO RT-CL800 160MM ICE TECH Freeza
novinka TOP
Pri vývoji brzdových kotúčov CL800 sa inžinierom Shimano podarilo zabrániť deformácii kotúčov vplyvom tepla. Výsledkom je, že kotúče CL800 ponúkajú spoľahlivejší, lepšie ovládateľný brzdný výkon a sú tichšie ako kedykoľvek predtým. Našťastie hmo... Zobraziť viac
Dostupnosť: 1-3 dní
68,90 €
44,90 € s DPH
Zdieľajte produkt s priateľmi:
Popis

Pri vývoji brzdových kotúčov CL800 sa inžinierom Shimano podarilo zabrániť deformácii kotúčov vplyvom tepla. Výsledkom je, že kotúče CL800 ponúkajú spoľahlivejší, lepšie ovládateľný brzdný výkon a sú tichšie ako kedykoľvek predtým. Našťastie hmotnosť zostala na nízkej úrovni predchádzajúcej verzie.
Na palube je aj technológia chladenia Shimano Ice-Tech, ktorá zaisťuje vynikajúci odvod tepla a konštantný brzdný výkon aj pri dlhých strmých zjazdoch. Brzdové kotúče sa vyznačujú trojvrstvovou sendvičovou konštrukciou. Ich nerezové boky s hliníkovým jadrom ponúkajú výrazne lepší odvod tepla. To umožňuje zníženie teploty približne o 100 °C. Hliníkové chladiace rebrá FREEZA navyše vďaka svojej zväčšenej ploche znižujú teplotu systému o ďalších približne 50 °C. Odvod tepla podporuje špeciálny povrchový náter. Vďaka vyššiemu odvodu tepla je možné namontovať menšie brzdové kotúče ako zvyčajne. Okrem toho sa výrazne predlžuje životnosť brzdového obloženia.
Ako je pre Shimano typické, disky sú vhodné pre uchytenie Center-Lock, ktoré umožňuje rýchlu a jednoduchú inštaláciu, ponúka bezpečné držanie a zaisťuje čistý a kompaktný vzhľad.

Technické špecifikácie:

Material brzdnej plochy : nehrdzavejuca ocel
Material pavuka: hliník
Zloženie: dvoj-dielne
montážne uchytenie: Center Lock
Priemer: 160mm
Hrúbka: 1.75mm
odporučane dostičky: organické alebo metalické
Technologie: ICE TECH, ICE FREEZA

Váha bez matice : 113g