prevodník GEMINI RIGEL CARBON - SRAM 3
novinka TOP
GEMINI predstavuje najľahší prevodník s priamou montážou na trhu. Čarovným slovíčkom je opäť karbón. Presnejšie: kovaný karbón . Vývojári v Gemini boli od najútlejšej mladosti obklopení bicyklami a poznatky, ktoré nadobudli pri výrobe kompozitných ma... Zobraziť viac
Dostupnosť: 4-14 dní
125,00 € s DPH
Zdieľajte produkt s priateľmi:
Popis

GEMINI predstavuje najľahší prevodník s priamou montážou na trhu. Čarovným slovíčkom je opäť karbón. Presnejšie: kovaný karbón.
Vývojári v Gemini boli od najútlejšej mladosti obklopení bicyklami a poznatky, ktoré nadobudli pri výrobe kompozitných materiálov, teraz aplikujú do dokonalosti. Na predstavenie technologicky najvyspelejšieho prevodníka bolo potrebných viac ako tri roky vývoja a výskumu. Špeciálny prvok nového karbónového prevodníka Rigel je vo vnútri. Kovové jadro vyrobené z hliníkovej zliatiny 7075-T6, ktoré poskytuje konštrukčnú základňu prevodníka. Kompozitné vlákna sú strategicky zarovnané okolo každého zuba, čím vytvárajú úroveň pevnosti, akú nedokázal dosiahnuť žiadny iný proces výroby uhlíkových vlákien.
Výhodou je efektívny prenos sily a vysoká odolnosť proti opotrebovaniu. Zároveň je minimalizované trenie a hluk a, samozrejme, pri fenomenálne nízkej hmotnosti – všetko ručne vyrábané v Barcelone.

GEMINI odporúča namazať hnacie ústrojenstvo suchým mazivom, aby sa zabránilo prilepeniu častíc na reťaz, čo by mohlo viesť k predčasnému opotrebovaniu vášho ozubeného kolieska Rigel. Čistá a dobre namazaná hnacia sústava predlžuje životnosť vášho ozubeného kolieska.

úzky/široký profil zubov- narrow/wide
Aby reťaz bezpečne držala na svojom mieste aj bez vedenia reťaze, majú zuby špeciálny profil pozostávajúci zo striedania úzkych a širokých zubov.

SRAM 3-dierová priama montáž
Prevodník sa montuje priamo na rameno kľuky a nahrádza prípadný predchádzajúci pavúk. Výsledkom je úhľadný vzhľad, ktorý šetrí hmotnosť a zároveň poskytuje vynikajúcu tuhosť.


Technické dáta:

Oblasť použitia: MTB
Materiál: uhlík, hliník
Technológia: Narrow Wide
Montáž: SRAM 3-dierová priama montáž
Počet zubov: 32 | 34 | 36
Kompatibilita kľuky: MTB kľuky s 3-dierkovým uchytením SRAM
Kompatibilita reťaze: 11- alebo 12-rýchlostná (SRAM Eagle, SRAM Eagle Transmission, Shimano)
Reťazové vedenie: v závislosti od použitej kľuky
Odsadenie (offset) : 3 mm
Možnosti úpravy: žiadne
Farba: uhlíková (čierna)

Hmotnosť podľa výrobcu: 39g (32 zubov | SRAM 3)